zondag 21 oktober 2012

Samenleving: Zelfdoding & economie

Ik las een artikel in De Tijd van 21/01/2012. Dit artikel handelde over zelfdoding. Dit op zich is al erg. Maar wat ik echt verschrikkelijk vond, was de inhoud van het artikel.

Zelfdoding en pogingen tot zelfdoding kosten de Vlaamse economie elk jaar 500 tot 600 miljoen euro. (...) Er willen in Vlaanderen zoveel mensen uit het leven stappen dat het een probleem voor de economie dreigt te worden.


Blijkbaar is het feit dat mensen zelfmoord plegen niet zo erg. Wel is het erg dat het onze economie zoveel kost. Misschien moet men eens minder bezig zijn met de economische berekening maar meer met de vraag waarom mensen/jongeren zelfmoord plegen?! Er is een reden voor. En die reden bevindt zich in de maatschappij. Het dreigt een probleem voor de economie te worden, en wat met het probleem dat het met zich meebrengt voor de nabestaanden? De economie draait enkel nog om geld en winst en jammer als door zelfdoding mensen roet in het eten gooien.

1 opmerking:

  1. Denk ook eens omgekeerd. Al te vaak stappen mensen uit het leven door de economie. Mensen die bijvoorbeeld hun schulden niet meer kunnen betalen, zullen sneller uit het leven stappen dan mensen die het financieel goed hebben. Natuurlijk is het niet normaal dat de overheid zo denkt. Ze zouden in de eerste plaats moeten denken waarom mensen uit het leven willen stappen en of de overheid daar zelf iets kan aan doen. Maar enkel inzitten met de economie van het land vind ik niet kunnen. Hebben ze geen geweten misschien?

    BeantwoordenVerwijderen