woensdag 28 november 2012

Medemens: Mijn waarden

Welke waarden vind ik belangrijk in het onderwijs?
1) Respect. Ik vind het zeer belangrijk dat kinderen leren respect hebben voor elkaar, voor de ander, het andere. Ze moeten met diversiteit leren omgaan op een positieve manier. Aan deze waarde kunnen we ook de waarde tolerantie koppelen. Tolerant zijn tegenover elkaar. Toegevingen kunnen doen, allebei een stap naar elkaar toe zetten.
2) Samenwerking. Het vorige kunnen we verkrijgen door samenwerking. Iedereen met kunnen samenwerken met anderen, zijn verantwoordelijkheid voor een taak kunnen opnemen. Het is belangrijk zodat je later goed in de samenleving kan meedraaien, waar je ook moet samenwerken met anderen.
3) Persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind heeft het recht om zichzelf te zijn en te kunnen zijn. Het moet zich kunnen ontwikkelen. Pas wanneer je bent wie je bent, kan zijn wie je bent en weet wie je bent, sta je er als persoon in het leven. Hier, in deze zoektocht, moet je gesteund en gestimuleerd worden.
4) Zorgen voor anderen. Niet alleen voor anderen zorgen maar ook voor andermans materiaal. Hierbij moet er wel op gelet worden dat men zichzelf niet wegcijfert.

1 opmerking:

  1. Je hebt 100% gelijk met je waarden in het onderwijs. Elke waarde heb je goed uitgelegd. Deze zaken zijn zeer belangrijk voor kinderen. Ze moeten dit van jongs af aan leren zodat ze het later ook nog doen. Met die 4 stappen zorgen we voor een goede samenleving. Je blog ziet er echt heel mooi uit, veel informatie over elke dimensie! Doe zo verder! :)

    BeantwoordenVerwijderen