maandag 5 november 2012

Zingeving: Artikel DS - Geluk

Artikel: Hoe gelukkig zijn jongeren?
Een studie wijst uit dat 54% van de Belgische jongeren tussen 15 en  25 jaar gelukkig is. Ik vind het stom dat ze hierover een studie doen. Natuurlijk is het nuttig want het geeft een signaal dat er iets moet veranderen maar het artikel is vrij positief en vindt deze 54% veel. Ik vind dit niet veel. Het betekent dat 46% ongelukkig is en dat is 46% te veel. Toch vraag ik mij af hoe ze deze studie gedaan hebben? Hoe meten ze geluk? Is dat niet iets dat bij iedereen anders is? In het artikel zeggen ze dat vakantie jongeren het gelukkigst maakt. Is dat voor iedereen zo? Ik ben gelukkig als ik met vrienden samen ben, met mensen die om me geven en die ik graag heb. Ben ik daarom gelukkig als het vakantie is? Neen. Als ik maar heel even mijn vriend zie ben ik gelukkig. Geluk is volgens mij voor iedereen anders en daarom niet meetbaar.

1 opmerking:

  1. Steffie,
    Geluk is inderdaad niet meetbaar. Maar ik denk dat dit de resultaten in het algemeen zijn. Men kan nooit alle resultaten in 1 kort artikel weergeven. Ik ben ook het gelukkigste als ik met mijn vrienden samen ben of met mijn vriendje. Maar ik kan wel geloven dat de jongeren het gelukkigst zijn op vakantie. Want ik denk dat de jeugd van tegenwoordig voornamelijk met hun vrienden op vakantie gaan. Dan is het wel logisch dat ze dan het gelukkigst zijn. Weg van hun ouders, weg van de studies, weg van die alledaagse sleur kan zeker iemand gelukkiger maken.
    Ik denk wel dat meer dan 54% van de mensen gelukkig is. Wie niet veel heeft, is met het hele kleine zelf tevreden. Wie veel heeft, is gelukkig als het pas veel geld heeft gekost,...

    Iedereen beleeft geluk op zijn eigen manier, met zijn eigen middelen vaak ieder op een ander moment van de dag!

    BeantwoordenVerwijderen