woensdag 28 november 2012

Medemens: Vertrouwen

Een artikel over jongeren en vertrouwen.
Er zijn niet zo heel veel jongeren meer die vertrouwen hebben in de mensen rondom zich. Hier kan ik wel inkomen. Er is zoveel onrecht, mensen liegen en bedriegen, doen elkaar pijn, moorden voor een futiliteit. Natuurlijk verlies je dan wel eens het vertrouwen in de ander. Stel nu zelf, je bent een meisje en bent 's avonds aan het wachten op de bus. Je ziet iemand naderen, ga je die persoon vertrouwen? Of ga je niet een beetje angst hebben dat het iemand kan zijn met slechte bedoelingen? We leven nu eenmaal in zo'n maatschappij. Een maatschappij waar je enkel diegenen kan vertrouwen die je kent. En dan nog moet je oppassen. Hoe vaak hoor je geen verhaal van een gezinsdrama, waarin ouders hun kinderen vermoorden. Die kinderen hebben ook vertrouwen in hun ouders. Maar toch worden ze verraden. Is het dan raar dat jongeren vandaag weinig vertrouwen hebben? Ik denk het niet. Het is een probleem dat eigen is aan onze maatschappij. Maar zo gaat er wel meer fout in onze maatschappij.

2 opmerkingen:

  1. Het vertrouwen van jongeren is laag zoals je zegt in dit artikel, ik ben het doormee eens. Ik kan ook moeilijk onbekende mensen vertrouwen. Door alles wat wordt aangehaald in de media daalt het vertrouwen van de jongeren. Vind je ook niet dat door alle negatieve dingen in de media de jongeren zijn veranderd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga daarmee akkoord. Er worden tegenwoordig bijna alleen maar negatieve zaken aangehaald in de media en dit beïnvloedt de jongeren. Zij krijgen het gevoel niets goeds meer te verwezenlijken want altijd zorgen ze voor overlast, problemen, ongelukken. De media zou wat meer aandacht moeten besteden aan de positieve zaken!

    BeantwoordenVerwijderen