maandag 5 november 2012

Zingeving: Geluk

Wat is geluk? Geluk is volgens mij voor iedereen anders. Voor mij is geluk samen zijn met mensen die ik graag zie, dat kan heel eenvoudig zijn, gewoon gezellig in de zetel zitten en naar een film kijken, kan mij al gelukkig maken. In dit filmpje zien we allerlei getuigenissen over wat geluk is voor bepaalde mensen. Bij sommige opvattingen kan ik mij wel een beetje aansluiten, ik kan er mij in vinden maar bij anderen toch weer niet. Er is een opvatting die zegt dat sommige mensen een aanleg hebben voor geluk. Dat geloof ik niet. Geluk is volgens mij iets dat je zelf maakt. Wel ga ik akkoord met de opvatting dat geluk als een vlindertje is dat je niet kan pakken. Wanneer je het minst verwacht, duikt het plots weer op.

4 opmerkingen:

 1. Geluk bestaat niet. Althans de lang- en eeuwigdurende versie ervan. Wat wel bestaat zijn momenten en korte periodes van opperste tevredenheid met jezelf en het leven, in combinatie met afwezigheid van tegenslag en lijden.  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga akkoord met je mening dat geluk niet lang en eeuwig duurt. Ik denk ook dat dit noodzakelijk is, anders weet je niet meer dat er zoiets bestaat als geluk. Door deze korte momenten weet je weer dat het leven zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geluk bestaat, maar meestal merken de mensen het niet op het moment zelf. Het besef komt pas wanneer de mensen in aanraking komen met iets tragisch, dan pas gaan ze beseffen welk geluk ze hadden. Geluk zit evenals in kleine zaken bv. een compliment. Voor mij is geluk ook samenzijn met mensen die ik graag zie, want deze mensen zijn er steeds voor u.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geluk is voor mij ook samenzijn met mensen die ik graag heb. Dat hoeft niets groot te zijn, het schuilt inderdaad in de kleine dingen zoals een complimentje. Ik denk dat soms mensen het wel op hetzelfde moment bedenken maar er niet echt bij stilstaan. Dat gebeurt volgens mij pas echt wanneer er iets tragisch gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen